امروزه هر دفتر یا محل کار با برق کار می کند. تجهیزات الکتریکی ، از رایانه گرفته تا ماشین آلات ، همه می توانند به طور بالقوه خطرناک باشند و در صورت استفاده نادرست یا نگهداری ، می توانند باعث ضربه و سوختگی شوند. اگرچه اکثر پرسنل عمومی نیازی به آموزش تخصصی ایمنی برق ندارند ، اما اگر در زمینه برق کار می کنید ، اما واجد شرایط کار مستقیم قطعات الکتریکی نیستید ، رعایت شیوه های کاری مرتبط با ایمنی الکتریکی برای حفظ امنیت خود و دیگران بسیار مهم است. در اینجا 13 نکته ایمنی الکتریکی برای محل کار برای جلوگیری از خطرات الکتریکی آورده شده است ، در ادامه با فن اپ همراه باشید :

01. جلوگیری از همه تماس های احتمالی با جریان الکتریکی زنده

بهترین راه برای ایمن ماندن ، دوری از خطرات الکتریکی است. پرسنل فاقد صلاحیت نباید با جریانهای الکتریکی بیشتر از 50 ولت تعامل داشته باشند یا به آنها نزدیک شوند. اگر مجبورید در همان منطقه یا اتاق به عنوان خطرات الکتریکی یا تجهیزاتی که بیش از 50 ولت کار می کنند کار کنید ، فاصله ایمن را رعایت کنید. همه درهای پانل باید بسته شوند و قبل از شروع عملیات نباید هیچ سیم مفتولی در اطراف محل کار شما وجود داشته باشد.

02. خاموش کردن تجهیزات و استفاده از قفل/تگوت

قطعات الکتریکی در معرض دید ، قبل از انجام کار روی آنها یا در مجاورت آنها باید خاموش شوند. مطابق خط مشی Lockout/Tagout شرکت خود ، با قفل کردن و برچسب زدن سیستم الکتریکی یا قسمت های سیستم ، از حوادث جلوگیری کرده و انرژی الکتریکی را جدا کنید.

Lockout/Tagout برای محافظت از کارکنان در برابر خطرات الکتریکی در حین انجام خدمات سرویس و نگهداری وجود دارد.

03. استفاده ایمن از تجهیزات الکتریکی را تضمین کنید

استفاده صحیح از تمام تجهیزات الکتریکی می تواند تا حد زیادی امنیت همه افراد را در محل کار تضمین کند.

کارکنان باید مراقب باشند که سیم های برق را به درستی کار کنند:

  • همیشه سیم ها را با کشیدن سر شاخه به جای سیم ، جدا کنید
  • سیم های برقی را فشار ندهید یا بیش از حد کش ندهید
  • سیم ها را با منگنه محکم نکنید
  • وسایل برقی را از سیم ها آویزان نکنید

علاوه بر این ، همه سیم ها و دوشاخه های محل کار باید قبل از استفاده از نظر عیوب خارجی از نظر بصری بررسی شوند. اگر با سیم یا پریز آسیب دیده مواجه شدید ، از آن تجهیزات استفاده نکنید.

04. نصب موانع فیزیکی مناسب در اطراف خطرات الکتریکی

همیشه باید از موانع فیزیکی برای محافظت از کارکنان در برابر خطرات الکتریکی استفاده کرد. درهای کابینت روی تابلوهای برقی همیشه باید بسته شوند و پانل ها نباید سوراخ هایی داشته باشند که در آن کارکنان با سیمهای مواجه شده تماس پیدا کنند.

اگر نمی توان کابینت ها را بست ، یا اگر یک خطر الکتریکی به طور کامل بسته نشده است ، باید از سپرها ، موانع یا مواد عایق استفاده کرد.

به عنوان مثال ، اگر یک برقکار واجد شرایط در حال انجام تعمیرات روی یک صفحه الکتریکی است و باید صفحه را باز نگه دارد ، باید موانع فیزیکی ایجاد شود تا از ورود دیگران به منطقه جلوگیری شود. علائم باید برای هشدار کارکنان در مورد خطر قرار داده شود ، و قسمت جلوی تابلو برق باید عاری از هرگونه مانع باشد.

05. مراقب ابزارهای رسانا و مواد تمیز کننده باشید

اگر در منطقه ای کار می کنید که خطرات الکتریکی وجود دارد ، همیشه فرض کنید که قطعات الکتریکی فعال هستند و بر اساس آن عمل کنید. از وسایل رسانا در منطقه استفاده نکنید.اگر در حال تمیز کردن منطقه هستید ، توجه داشته باشید که برخی از مواد تمیز کننده نیز رسانا هستند و احتیاط بیشتری لازم است. مواد تمیز کننده حلال و بر پایه آب ، مانند پشم فولاد و پارچه های فلزی ، رسانای الکتریکی هستند. این محصولات تمیز کننده و همچنین هرگونه ابزار رسانا را از قطعات و تجهیزات الکتریکی زنده دور نگه دارید.

06. هنگام کار بیش از حد ، به دنبال خطوط برق باشید

هنگام انجام هرگونه کار یا نگهداری از سربار ، مراقب خطوط برق باشید. در بیشتر محل های کار ، امکان استفاده از تجهیزات الکتریکی زنده و قطعات بالای سطح کف وجود دارد که فقط با نردبان یا سکوهای مرتفع قابل دسترسی هستند. مطمئن شوید که از نردبان قابل حمل با نرده های جانبی غیر رسانا استفاده می کنید و هنگام انجام کارهای سربار حداقل 10 فوت از خطوط برقی در معرض دید فاصله بگیرید.

07. از احتیاط فوق العاده با مواد قابل اشتعال استفاده کنید

تجهیزات برقی که می توانند باعث احتراق شوند نباید در جاهایی که بخارات ، گازها یا گرد و غبار قابل اشتعال وجود دارند استفاده شوند. تنها استثنا از این قاعده زمانی است که پرسنل واجد شرایط اقدامات لازم را برای قفل و جداسازی منابع انرژی الکتریکی قبل از استفاده از این مواد احتراقی احتمالی یا طراحی تجهیزات الکتریکی برای استفاده در این شرایط انجام دهند.

08. فقط پرسنل واجد شرایط باید روی سیم های برق مستقیم کار کنند

اگر با سیم برق زنده روبرو شدید ، دوری کنید. فقط پرسنل واجد شرایط با آموزش مناسب باید روی سیمهای برق کار کنند. همان احتیاط ایمنی الکتریکی در مورد تجهیزات الکتریکی خطرناک نیز صدق می کند. هرگونه خطرات الکتریکی زنده فقط باید توسط پرسنل واجد شرایط نزدیک و مدیریت شود. اگر سیم برق زنده ای مشاهده کردید که در آن وجود ندارد ، باید به پرسنل ایمنی الکتریکی مناسب اطلاع دهید ، که باید بلافاصله موانع ایمنی فیزیکی را قرار دهند.

09. همیشه دستورالعمل های کار ایمنی شرکت برق خود را دنبال کنید

هر شرکتی بسته به تجهیزات الکتریکی و خطرات موجود در صنعت و محل کار شما ، شیوه های کاری ایمنی الکتریکی منحصر به فردی دارد. مهم است که همیشه از ایمنی کار برقی شرکت خود پیروی کنید تا خود و سایر کارکنان را در امان نگه دارید.

10. شوک الکتریکی می تواند بطور مرگبار انجام شود

در هر شرایطی ، با یک قسمت الکتریکی طوری برخورد کنید که انگار زنده است. قطعات الکتریکی زنده از نظر ظاهری با قطعات خالی از انرژی تفاوت ندارند. برای اطمینان از ایمنی ، بهتر است فرض کنید که هر قسمت الکتریکی روشن است. اقدامات لازم را برای حفظ قدرت در مسیر خود انجام دهید و از خود محافظت کنید. در مورد برق نمی توانید خیلی مراقب باشید.

برق یک خطر معمول ، اما خطرناک در محل کار است. فقط کسانی که واجد شرایط کار با قطعات الکتریکی هستند باید این کار را انجام دهند. در غیر این صورت ، همیشه به نفع شماست که از جریانهای الکتریکی زنده خودداری کنید.

11.قوانین ایمنی الکتریکی فقط در هنگام استفاده از سیم های برق اعمال نمی شود - سیم ها همچنین باید با خیال راحت ذخیره شوند تا از آسیب جلوگیری شود. طناب های ذخیره شده را دور از کودکان و حیوانات خانگی (که ممکن است طناب ها را بجویند یا با آنها بازی کنند) دور نگه دارید. سعی کنید بندها را محکم به اجسام نپیچانید. این می تواند طناب را کشیده یا باعث گرم شدن بیش از حد شود. هرگز سیم را روی سطح داغ قرار ندهید تا از عایق سیم و سیم جلوگیری شود.

12. برق به خوبی با هم ترکیب نمی شوند برای رعایت قوانین ایمنی الکتریکی ، تجهیزات الکتریکی را خشک و دور از آب نگه دارید تا از آسیب رساندن به وسایل جلوگیری شود و می تواند در برابر صدمات شخصی و برق گرفتگی محافظت کند. هنگام کار با وسایل برقی ، داشتن دستهای خشک بسیار مهم است. دور نگه داشتن تجهیزات الکتریکی از گلدان های گیاهی ، آکواریوم ها ، سینک ها ، دوش ها و وان ها خطر تماس آب و برق را کاهش می دهد.

 

13. سیم های برق آسیب دیده یک خطر جدی ایمنی برق مسکونی هستند و می توانند باعث آتش سوزی و برق گرفتگی شوند. تمام سیم ها و سیم های برق باید به طور مرتب از نظر علائم ترک خوردگی و ترک خوردگی بررسی شوند و سپس در صورت نیاز تعمیر یا تعویض شوند. سیم های برق را نباید در جای خود چسبانده و یا زیر فرش و مبلمان نصب کرد. سیم های زیر فرش خطری ایجاد می کنند و می توانند بیش از حد گرم شوند ، در حالی که مبلمان می تواند عایق بند ناف را خرد کرده و سیم ها را خراب کند.